A PHP Error was encountered

Severity: 4096

Message: Object of class Page could not be converted to string

Filename: models/news_model.php

Line Number: 325

Aktualności - EUROPE DIRECT Zielona Góra

Dane kontaktowe

Punkt EUROPE DIRECT
Zielona Góra

ul. Podgórna 7, pokój 143
65-057 Zielona Góra

tel. +48 95 785 11 45
tel. +48 95 785 11 47
tel. +48 881 969 648
tel. +48 664 940 061

europedirect-zielonagora@lubuskie.uw.gov.pl

Aktualności

Portugalia od kuchni (2022-09-22)

 

Co wspólnego ma Traktat Lizboński czyli flagowy dokument dotyczący Unii Europejskiej z portugalskimi ciasteczkami Pasteis de nata? Jak przygotować najbardziej lubianą w Portugalii zupę Caldo Verde? Na te i wiele innych pytań odpowiedź poznali uczestnicy warsztatów kulinarnych.

Smaki Portugalii są bardzo zróżnicowane – na talerzu goszczą świeże ryby, pyszne i różne owoce morza, dobrze doprawione mięsa, lokalne warzywa i owoce, a to wszystko najczęściej w akompaniamencie portugalskich win.

Uczestnicy naszych warsztatów pod okiem szefa kuchni oraz uczniów zielonogórskiego „Gastronomika” nauczyli się jak przygotować trzy flagowe dania kuchni portugalskiej: zupę z jarmużem, słodkie ciasteczka pasteis de Belem oraz pao de deus czyli drożdżówki z kokosowym nadzieniem.

Warsztaty zostały zorganizowane przez Punkt EUROPE DIRECT Zielona Góra we współpracy ze Specjalnym Ośrodkiem Szkolno-Wychowawczym w Nowej Soli oraz Zespołem Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze.

Powiązana galeria zdjęć:

  • Wszystkie galerie:

Portugalia od kuchni

Portugalia od kuchni
Portugalia od kuchni
Portugalia od kuchni
Portugalia od kuchni
Portugalia od kuchni
Portugalia od kuchni
Portugalia od kuchni
Portugalia od kuchni

wszystkie

Portugalia od kuchni (2022-09-22)

 

Co wspólnego ma Traktat Lizboński czyli flagowy dokument dotyczący Unii Europejskiej z portugalskimi ciasteczkami Pasteis de nata? Jak przygotować najbardziej lubianą w Portugalii zupę Caldo Verde? Na te i wiele innych pytań odpowiedź poznali uczestnicy warsztatów kulinarnych.

Smaki Portugalii są bardzo zróżnicowane – na talerzu goszczą świeże ryby, pyszne i różne owoce morza, dobrze doprawione mięsa, lokalne warzywa i owoce, a to wszystko najczęściej w akompaniamencie portugalskich win.

Uczestnicy naszych warsztatów pod okiem szefa kuchni oraz uczniów zielonogórskiego „Gastronomika” nauczyli się jak przygotować trzy flagowe dania kuchni portugalskiej: zupę z jarmużem, słodkie ciasteczka pasteis de Belem oraz pao de deus czyli drożdżówki z kokosowym nadzieniem.

Warsztaty zostały zorganizowane przez Punkt EUROPE DIRECT Zielona Góra we współpracy ze Specjalnym Ośrodkiem Szkolno-Wychowawczym w Nowej Soli oraz Zespołem Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze.

Powiązana galeria zdjęć:

  • Wszystkie galerie:

Portugalia od kuchni

Portugalia od kuchni
Portugalia od kuchni
Portugalia od kuchni
Portugalia od kuchni
Portugalia od kuchni
Portugalia od kuchni
Portugalia od kuchni
Portugalia od kuchni

wszystkie

drukujDrukuj poleć znajomemuPoleć znajomemu zapisz jako pdfZapisz jako PDF
Stronę redagował: Monika Kujawska - Marszałek 2022-09-22 19:29:01
na górę strony wstecz
Dołącz do nas na Facebooku!